I desember 2016 besto jeg eksamen i Stress og Utbrenthet Coach i regi av MediYoga i Stockholm. 

I ettertid har betegnelsen Coach blitt en beskyttet tittel og vi som har denne utdanningen kalles nå for Mentorer.

Takk for at jeg hadde denne plattformen i livet før jeg skulle takle så godt jeg kunne alt som skulle komme av utfordringer og stormer som skulle takles så godt man kunne.

I september 2017 tok jeg instruktørutdanningen til MediYoga. Selv om jeg mangler den medisinskfaglige bakgrunnen og ikke har lov til å benytte tittelen Instruktør, så er kunnskapen fra utdanningen et verdifullt verktøy som jeg har med meg i livet.

Mediyoga gjør kroppen mykere og inviterer til indre ro og balanse.En yogatime med fokus på myke bevegelser, lange dype pust og avspenning.

Nå er også utdanning som Yin-yogalærer ferdig, I oktober 2019 tok jeg utdanning på Yin Yan Yoga-akademiet i Norge, og i februar 2020 tok jeg utdanning i Stockholm hos Magdalena Mecweld. Hvis coronaen vil, så blir det en fortsettelse av denne utdanningen med Restorativ yinyoga i oktober 2020.

For noen herlige øvelser! Selv om kurset i Sverige har tittelen ”Vila dig i form” så kan jeg love at det er øvelser som som man både kjenner og som det må trenes på. Man får fort kjenne på stramme og støle muskler og ledd, og også her får man erfare hvor viktig det er å ha med pusten, helt ned i magen, for å kunne være i stillingen. 

Yin-yoga skaper fri flyt gjennom kroppens bindevev og energibaner, gjenopprette kontakten med nervesystemet og utvikle en bedre balanse mellom kropp, følelse, tanke og sinn.

Både mediyoga og yin-yoga er en time for deg som trenger å roe ned, for deg som trenger å bli minnet på å trekke pusten, helt ned i magen, for deg med stramme muskler og sener.

Håper det snart blir mulig å gjøre yoga sammen i gruppe igjen. Savner undervisningen og gruppa mi.

Jeg blir så nysgjerrig  på alt som rører seg i kroppen, hvordan vi blir påvirket av alt, hvordan vi selv kan endre vaner og måten å leve på. Hvordan vi kan hjelpe oss selv til å få et bedre liv med mindre plager. 

Et nytt kurs som fanget min interesse og som jeg er godt i gang med er Frisk Rygg og Nakke av Katrine Berge. Hva hun kan og hva hun deler med seg, flott dame og flott kurs. Skal skrive litt mer om dette etterhvert.